2012. november 12., hétfő

A teljes lehetőségek tárháza



Teljes lehetőségek tárháza.


Az eddigi tapasztalatok szerint, az emberi elme korlátait figyelembe véve, nehezen tudjuk elképzelni, hogy hogyan is élhetnék teljes életet. Mi lehet az - az elfoglaltság, amit a lélek tervezett, mielőtt a földre érkezett. Bár sokak szerit a földi élet egy tanulási időszak – és ennek köszönhetően azt hiszik az emberek, hogy a szenvedéseket kellene megtapasztalni. Valójában azonban, a lélek útja arról szól, hogy itt a földi életben megtapasztalja a bőség, a jólét mennyei adományait, és ezt uralmi tudja. Az uralás azonban nem egyenlő a birtoklással és a hatalomszerzés ama formájával, amikor mások kárára jutunk javakhoz.  A köztudatban sajnos ez mozgat sokakat, és az emberiség nagy százaléka, olyan állapotokat él meg, hogy az életet szenvedésként éli meg, és tele vannak csalódottsággal. Ebben a lelkiállapotban azonban, eljutunk egy olyan pontra, amikor is elveszítjük, illetve lemondunk az életösztöneinkről.  A tejes lehetőségek tárháza azonban mindenki számára nyitva áll, csak legfeljebb nem ismerjük. Hiszen ide jöttünk és teremtő, egyedi kreatív lényünk földi megnyilvánulása.  A világban számos olyan dolog létezik, ami nagyon sok örömöt ad az embernek, és ez a világ nem a külvilágban lelhető fel igazán. A Külvilág, mint fogyasztói társadalom, azokat a dolgokat tárja legfőképpen elénk, ami nem feltétlenül szükséges ahhoz, hogy teljes életet éljünk. Illetve, azt hisszük, hogy ezzel tudjuk lemérni magunkat, hogy elérjük e azt, megtudjuk e szerezni, amit a szemünk elé tárnak. Mivel ezek a dolgok pénzbe kerülnek, sok-sok pénzbe, a jövedelmeik nincsenek ennek arányában, sőt már a napi megélhetés, az otthon is veszélyeztetve van. A hiány, a szakadék egyre nagyobb, és nem is látunk alternatívát, hogy kilábaljunk ebből. Reménykedünk, hogy holnap majd csak jobb lesz, de a remény is elszáll, mert jönnek a napok és semmi nem változik. Tehát, hit és reményvesztett, a gödör alján lévő emberek sokasága vegetál, akik tudat alatt lemondtak az életről.
Volt egy időszak, hogy szerettem volna segíteni a körülöttem élőknek ebben, és gyakran azon kaptam magam, hogy én is lent vagyok a gödör alján. Ez számomra egy érdekes felismerés volt, hiszen valójában ezt nem akartam volna. A tudat alatt, volt egy téveszmém, hogy úgy tudok segíteni, ha leereszkedek arra a szintre, ahol ők vannak. Ez egy óriási hiba volt. 

:Erre kaptam is útmutatást. „magasan szárnyalsz a többiekhez képest, de soha ne ereszkedj le az ő szintjükre. Más módja van annak, hogy kilábaljanak ebből. Tanulj meg felemelni egy helyzetet.  A leereszkedés, nem lenézést jelent, csupán annyit, hogy ne engedd meg magadnak azt, hogy mások véleménye bírálatai, kishitűsége téged is lehúzzon a mélybe.  És bizony ez sokszor megtörtént velem. Nagyon fontos, hogy az - az ember, aki segítségért fordul hozzád, fel tudjon emelkedni, egy másik nézőpontra, hozzáállásra. Ez a fajta nézőpont, ismeretlen és szokatlan mások számára /ezt jelenti, hogy magasan szárnyalsz másokhoz képest/.  Mit szeretnél? Tarts ki az elveid és tapasztalásaid mellet. Nem neked kell azonosulni az idejétmúlt világnézetekkel, ideákkal, hitrendszerekkel, olyan érzelmi válságokkal, amin te már túl vagy. Nekik kell azonosulniuk, azzal az új mintával, ami élhető, kiegyensúlyozott, kreatív munkálkodással, teljes életet hoz számukra”

Hogy megtervezzünk egy életpályát, át kell lépnünk fizikai és az elme által gyártott határokat. Ez az életpálya tervezés, amit ajánlok figyelmetekbe, nem is mondható tervezésnek, hanem inkább emlékezésnek. Mint azt említettem, a lélek már megtervezte az egyedi életútját. Ezért, már csak emlékeznünk kell.
Hogyan is történik egy életpálya megtervezése, illetve az erre való emlékezés általam ajánlott életvezetési tréningben?
 Azt szeretném szemléltetni, hogy ennek a működési elve, teljesen eltér minden egyéb életvezetési technikáktól és tanácsadástól.
Ahhoz, hogy a lélek tisztán lássa, és emlékezzen, hogy mit is tervezett mikor ide érkezett, előbb le kell takarítani mindazt, ami látását eltakarja. /életkerék felmérés, illetve kitisztázás, letisztázás – hibák kijavítása, korrigálás, sérülések begyógyítása/ Mindezt megadja nekünk a trénig első két alapköve.
Mi történik a z életpálya tervezésnél?
Amit jelenleg eltudunk képzelni az elme szintjén, az nem sok ahhoz képest, amire a lélek emlékezni tud.
A lélek a kapcsolat /szív csakra/ a fizikai lét és a mennyi energiák, Isteni lét szférája között. Ami a 12 csakránk teljes harmóniában való működtetése, ami megegyezik a 12 pár DNS spirálteljes aktív működésével. Jelen pillanatban az emberiség a 2 alatt működik. Vannak, akik már elértek a lélek szintjére /szív csakra/ a tisztulásaik révén különböző módszerekkel. Hogy mennyire lett ez stabil az egy másik kérdés, hiszen minden csakrán, 12 körön keresztül stabilizálódnak a dolgok. Hogy mi az, ami stabilizálódott, ez is másik kérdés. Valójában az életünkben történt események is jeleznek vissza, de véleményem szerint, jobb a tisztánlátás, a tudatosság minden szinten. A lélek szintjén azonban nem állnak meg a dolgok, hiszen még nem született meg az isteni szféránkkal való egység.  Meditációban az emberi természet csodálatos képessége által, a tudat képes bejárni ezeket a szférákat, de ez még nem jeleni azt, hogy e szerint éljük a földi életünket. Előfordul az, hogy az önteltségbe zuhanunk, és mint a felsőbbrendűség érzése hamar eluralkodhat az emberen.
Ebben az állapotban, nem valószínű, hogy a spirituális élet megvalósítása létrejön a földi életben.  A világ most két csoportba oszlott, - Akik azt hiszik, hogy már elértek valahova a felemelkedés útján és vannak, aki azt hiszik, hogy sosem érhetik el. De hogy valójában mit kellene elérni, és aki azt hiszi, hogy elért valahova, az tisztában van azzal, hogy hova ért, és az valóban jól működteti a saját életében, és az egész javára.

Mert hisz ez lenne a cél. Egy olyan minta átadása, ami mindenkit felemel, illetve egy olyan minta átadása, ami a kettős győzelem szellemében működik. A kettős győzelem az, amikor minden, mindenki javát és gyarapodását szolgálja az élet minden területén.

A spirituális élet, nem egy másik világ a földi világhoz képest. Ez az egy világ létezik, kitágulva a végtelenbe, a lehetőséget teljes tárházával egyetemben. Az élet örömeit, csak itt tudjunk megélni, megtapasztalni a fizikai síkon, és hát ezért vagyunk itt.
Az életvezetés felmérési szakaszában, és a kitisztázás, gyógyulás során, elérjük a lélekszintjét /szívcsakra, negyedik csakra. A DNS 4. pár/ ahonnan már egyszerű az emlékezés.  Mivel ezen a csakrán, még belép az 5. csakra, a kommunikáció, a 6. csakra a harmadik szem, a lélek szeme /tisztán látás, 7. korona csakra. /Információ/8. a felsőbbrendű én /Incpiráció/ - ezek fognak segíteni nekünk abban, hogy emlékezzünk, kilétünkre, gyökereinkre, képességeinkre, és arra az élettervre, amivel bőséget, jólétet teremthetünk, nem csak magunknak, hanem mások számára is. Ez a 8 csakra, Nyolc Pár DNS minta, még a fizikai lét szférája, és ennek a lenyomata, a gát mélyén nyugszik, az eredeti életet óvó életburokban.  A kundalini, vagy Forrás, melynek a lenyomata a tobozmirigyben képződik le. A nyolcadik csakra fölött, még létezik 4 pár DNS spirál, ami a mennyi energiákkal van kapcsolatban, amit összefog egy ötödik szál. Ez az ötödik szál egy vezér lánc, ami valamelyik bolygóhoz kapcsolódóan, mint egy köldökzsinór tartja a kapcsolatot a fizikai szférával, ami a Földanya mágneses magjába kapcsolódik. Ez a négy pár DNS lánc szintén a fizikatest 8 pár DNS - ével együtt a tobozmirigyben, együtt van leképződve. Így összesen 12 pár.
Az emlékezés során, mikor a kitisztázás által elértük a lélek szintjét /szívcsakrát/ A további 8 szinten fogunk dolgozni. Nem innen indulunk, ahol most vagyunk, hiszen itt az elme még erőteljesen beleszól a dolgokba. Mivel az idegrendszerben nincs kép arról, hogy mi az a terv, amivel jöttük. De a léleknek van képe erről ezért, csak az idegrendszer nem emlékszik. Ezt kell tehát kiküszöbölni. A tudatalatti szférákban ez az információ benne van. Az irány, a kép, a lépések, képességek, lehetőségek.
Hogy hogyan tudjuk ezt kiküszöbölni, és megtalálni, az már a tréningen résztvevők tapasztalása lesz. Spirituális élet a gyakorlatban.
Ezért mondom én azt, hogy amit az elmével kigondolsz, nem ugyan az, amit kaphatnál.
Ha valamiről nincs képem, az még nem jelenti azt, hogy nem létezik.

Természetesen, sok egyéb technika, és gyakorlat szükséges ahhoz, hogy mind ez, amit meg sem álmodtunk közelebb kerüljön hozzánk aztán pedig a részünké, egyé, és egésszé váljunk vele. A teremtés egy új köntösben mutatja mag magát, és a saját életünk mestereivé válunk. Uralni tudjuk az életünket. Igaz, sokan mondják, hogy én irányítom az életemet, de ha egy kicsit jobban megszemléljük a dolgot, rájövünk, hogy a körülményeink rabjai vagyunk, aminek nem sok köze van a teljes élethez. Minden eszközt, amit kaptam, tapasztaltam, ideértve, a terápiákat, meditációs technikákat, mozgás, táplálás és táplálkozás, hogy hogyan tervezzük meg a mindennapjainkat, stb. Benne van ebben a tréningben.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hiszen ez nagyon fontos – megtartani a fizikai és lelki egészségünket, hiszen az élet örömeit e nélkül nem tudjuk teljes szívvel, méltósággal élni. De mindez ugyan úgy a részünké válik, hiszen mint már említettem, ez az egész élet minden területére kiterjesztett, tréning. Mivel minden, mindennel összefügg, ezért egy egész, komplett rendszer újjászületésének lehetünk tanúi, mely az elme törvényeinek ismerete, az egyetemes törvények alkalmazása, a lélek lehetőségeinek a kiaknázása, a szinkronicitás elve kapcsol össze.

Pataki Erzsébet, az Alkimista Akadémia vezető trénere
Tel:+36 70 417 4297
Természetgyógyász, Életvezetési tanácsadó és tréner, Kommunikációelemző- konfliktuskezelő psziho tréner, Spirituális tanító, Író-Költő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése